مالیات اشخاص حقوقی
بیشترین سوال این است شخص حقیقی باشیم یا حقوقی؟
خیلی از مودیان اطلاعی درباره شخص حقوقی و راجب شکل گرفتن و جزئیات آن را ندارند
باید بدانیم که می خواهیم شخصیت حقوقی باشیم یا حقیقی؟ بسته به نوع فعالیت مشتریان و حجم فعالیت می باشد.
به عنوان مثال: اگر شخصی هستید که در مزایده، مناقصه یا تعامل با شرکت های دولتی هستید بی شک شخصیت حقوقی برای شما یک لازمه است ولی برای کسی که یک تولیدی کوچک دارد یا یک سری خدمات ارائه می دهد که نیازی به بزرگ شدن کسب وکار ندارد یا ضرورتی برای این که شخصیت حقوقی پیدا کند وجود ندارد بهتر است که شخصیت حقیقی خود را حفظ کند.
مودی حقوقی شدن یک سری امتیازات دارد مثل معامله با افراد بزرگ، تجارت های کلان، داشتن یکسری ویژگی های خاص تجاری و مذاکره با یکسری شرکت های بزرگ ولی یکسری تکالیف را نیز به شما تحمیل می کند. مودیان مالیاتی غالبا یک شرکتی را ثبت می کنند و بعدها کار نمی کنند و فعالیتی انجام نمی دهند و سال ها می گذرد و بعد برگه تشخیص صادر می شود و مجموعه ای از چالش ها را ایجاد می کند، در صورتی که فعالیتی در اصل رخ نداده است
در پایان این صاحبان کسب و کار هستند که تصمیم گیرنده می باشند که از لحاظ تجارت شخصیت حقیقی برای آن ها کاربردی است یا شخصیت حقوقی؟
به لحاظ انجام تکالیف مالیاتی تفاوتی بین شخصیت حقیقی و حقوقی خیلی زیاد نیست یعنی اظهارنامه عملکرد اظهارنامه ارزش افزوده گزارش فصلی لیست مالیات حقوق یه رویه مشترک می باشد ولی جزئیات خاص خود را دارد.
کسب وکار خود را در نظر بگیرید که در چه حالتی پیشرفت و رشد خواهد نمود و برای تجارت موفق تر خواهد بود. اگر شما تصمیم دارید شخصیت حقوقی باشید موضوع مهم این است که وقتی شخصیت حقوقی باشیم چه تعباتی دارد و چه اتفاقی میوفته وقتی شما یک شخصیت حقوقی هستید طبیعتا دیگر یک شخص نیستید و اشخاص دیگری هم دخیل هستند و اشخاص باید نسبت به تکالیف مالیاتی و دیون مالیاتی و تعهدات مالیاتی خود در جریان باشند.
شمایی که در شخصیت حقوقی به عنوان مدیرعامل اعضای هئیت مدیره رئیس هئیت مدیره سمت گرفته اید باید بدانید چه تبعات مالیاتی متوجه شما است، از موضوع ماده 274 جرائم و تکالیف را بررسی کردید و چه تعهداتی دارید با علم و اگاهی می خواهید شخصیت حقوقی شوید.
باید در بدو تاسیس خود ابطال تمبر سرمایه را انجام دهد، که موضوع ماده 48 قانون مالیات های مستقیم است، که البته در قانون قبل از سال 1395 دو در هزار بوده و در قانون اجرائی 1/1/1395 نیم در هزار شد باید نیم در هزار سرمایه خود را به عنوان تمبر سرمایه ابطال کند این بازه هم دو ماه بیشتر فرصت ندارد که اگر در این دوماه ابطال تمبر اتفاق نیوفته دو برابر نیم در هزار به اضافه خود نیم درهزار را باید به عنوان حق تمبر پرداخت کند اولین تکلیف برای یک شخصیت حقوقی است به لحاظ مالیاتی
موضوع مهم دیگر شخصیت حقوقی این است که به محض ثبت شرکت اقدام به پلمپ دفاتر تجاری خود از طریق سایت سازمان ثبت شرکت ها نمایند.
معرفی دوره قوانین و مقررات مالیاتی
مرکز آموزشهای تخصصی مالی و مالیاتی دکتر مریم آتشگاه این دوره را در 3 سرفصل قانون مالیات مستقیم، قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون پایانههای فروشگاهی با کیفیتی بالا به صورت آفلاین ارائه میشود. این دوره مقدمه ای برای مباحث وکیل و مشاور مالیاتی میباشد.
طراحی این دوره با تکیه بر تجربیات دکتر مریم آتشگاه که مدرسی کاربلد و حرفهای میباشد انجام میشود. این دوره به صورت ویدیوهای ضبط شده ارائه میشود که شرکت در آن هیچگونه پیشنیازی لازم ندارد.
مباحث این دوره به صورت تئوری و عملی ارائه میشود و مناسب افرادی همانند مدیران مالی، وکلای دادگستری، حقوق و مدیریت و علاقه مندان به حوزه مالیات و … میباشد.
شما با شرکت در این دوره میتوانید مهارتهایی همچون توانایی دادرسی مالیاتی در هیاتهای حل اختلاف، کاهش مالیاتهای مودیان و جلوگیری از جرائم مالیاتی، آشنایی با تکالیف مودیان و یادگیری تئوری و عملی مباحث را میتوانید به دست آورید.
جهت خرید دوره آموزشی جامع مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانید اینجا کلیک نمایید.