نقشه راه تبدیل شدن به وکیل مالیاتی
نقشه راه تبدیل شدن وکیل مالیاتی : با توجه به تغییرات اساسی در ساختار مالیاتی کشور نیاز به متخصصی در حوزه وکالت مالیاتی و مشاوره مالیاتی بیش از پیش حس میگردد، و این فرصتی ارزشمند برای فعالان حوزه مالی و مالیاتی در راستای توسعه مهارت های شغلی و بهبود وضعیت کاری آن ها میباشد.
در این مقاله قصد داریم تا در قسمت های متوالی روند تبدیل شدن به وکیل مالیاتی را به شما بیاموزیم مسیری که از ابتدایی ترین امور مورد نیاز یک وکیل مالیاتی را در بردارد تا تخصصیترین مهارتها در حوزه وکالت مالیاتی، تا به کمک آن بتوانید در خصوص آینده این تخصص و نحوه طی کردن مسیر آشنا شوید هر چند که در قالب مقاله ادا کردن جان مطلب امری دشوار است.
مسیر تبدیل شدن به وکیل مالیاتی را میتوان در پنج سطح اصلی دستهبندی کرد که هر کدام نیازمند مهارت های مختص به خود میباشد. که سه سطح آن با اصول تئوری آغاز میگردد و یک سطح صرفا با تجربه و اقدامات عملی قابل یادگیری میباشد.
- تسلط به قوانین و مقررات
- اصول و مبانی حسابداری
- مهارت فردی
- مهارت های شغلی
- تسلط به پرونده های واقعی
تسلط به قوانین و مقررات :
این بخش از یادگیری مهمترین قسمت دانش یک وکیل مالیاتی میباشد چرا که ابزار کار شما به عنوان یک وکیل دانش و تخصص مالیاتی است که همان قوانین و مقررات موثر در این حوزه را در بردارد. برای شروع به تسلط به قوانین و مقررات باید شما یک نقشه راه مشخص و منظم جهت آغاز مسیر یادگیری داشته باشید برای این امر ابتدا به طرح این برنامه و سپس به بررسی و معرفی منابع مورد نیاز شما در جهت تلسط به قوانین و مقررات مالیاتی میپردازیم.
آنچه در این سری مقالات مربوط به نقشه راه تبدیل شدن به وکیل مالیاتی تقدیم حضور شما میگردد با این رویکرد طراحی شده است که شما را به یک فرد حرفه ای تبدیل کند و متفاوت از دلالان مالیاتی سازد برای همین امر باید عرض کنم این مسیر برای کسانی مناسب است که به دنبال ساختن برند عالی از خود به عنوان وکیل مالیاتی و داشتن درآمد بالا و پایدار هستند مناسب است.
برای تسلط به قوانین و مقررات مالیاتی شما باید ابتدا در موارد ذیل مطالعه داشته و با پایه مورد نیاز درک دانش حقوقی آشنا شوید.
- یادگیری مقدمه علم حقوق : آشنایی با مقدمه علم حقوق دانش و اشراف کلی را نسبت به علم حقوق و ماهیت آن به شما ارائه می نماید علاوه بر اینکه صلاحیت ها و مراجع قضایی و غیر قضایی نیز تفضیلا در مبحث علم حقوق به آن اشاره شده است بخصوص اگر شما دانش آموخته رشته حقوق نباشید دانستن این موارد امری ضروری و حیاتی است.
- یادگیری مهارت استنباط و استدلال : جذابترین بخش رفتاری حقوق دانان فارغ از ادبیات خاصی که دارند مهارت استدلال و استنباط میباشد و این مهارت مهمترین مهارت یک وکیل مالیاتی است و شما به عنوان کسی که قصد ورود به این حوزه را دارید باید این مهارت ها را بیاموزید که بهترین ابزار برای آموختن این مهارت مطالعه یک مبحث معین و طرح پرسش و پاسخ است به شکل یک آزمون که دارای جواب است تا نحوه استدلال کردن را با مطالعه مباحث پرسشی بیاموزید برای نمونه میتوانید از آزمون های کارشناسان رسمی یا مشاوران رسمی مالیاتی استفاده نمائید تا نحوه استدلال خودتان را با پاسخ ها مطابقت دهید یا در ورکشاپ های تجزیه و تحلیل پرونده های مالیاتی مجموعه ما شرکت نمائید.
- یادگیری مفاهیم و اصول حقوقی : بهترین روش برای این موضوع کمک گرفتن از کتاب اصطلاحات و مفاهیم کاربردی بنده میباشد که تخصصیترین موارد مورد نیاز حوزه مالیاتی را در آن گردآوری نموده ام و خارج از هرگونه پیچیدگی و اطاله کلام مختصر و مفید مفاهیم و اصطلاحات کاربردی این حوزه را شرح نمودهام اما فارغ از اثر بنده هر کتاب یا روشی که بتواند واژگان تخصصی را به شما بیاموزید ضروری است. برای این کار یک مبحث را انتخاب کنید به عنوان مثال ارث، حالا سراغ مفاهیم و اصطلاحات کاربردی حقوقی در باب ارث رفته و آن ها را بیاموزید و در متن قاتون تفهیم نمائید.
مسیر مستقیم جهت تبدیل شدن به وکیل مالیاتی حرفهای
همانطور که در بالا اشاره نمودیم نقشه راه تبدیل شدن به یک وکیل مالیاتی حرفهای، در 5 سطح عملی و تئوری قابل ارائه میباشد. مسیر یادگیری در این حوزه پیچیدگی و دشواریهایی دارد. در ادامه اگر قصد دارید به یک وکیل مالیاتی حرفهای تبدیل شوید؛ باید از یک مدرس باتجربه و کاربلد بهرهمند شوید. پیشنهاد ما به شما شرکت در دوره آموزشی پرورش وکیل مالیاتی است. این دوره بیش ار 1450 دانشجو در سراسر کشور دارد و از 2 پشتیبان تخصصی برخوردار است. با تدریس دکتر مریم آتشگاه در این دوره دستاوردهای بسیاری همانند موارد زیر را بهدست میآورید:
- بهدست آوردن مهارت دفاع و دادرسی اختلافات مالیاتی
- کسب مهارت و دانش مالیات
- وکالت مدنی
- تحریر لوایح مالیاتی
- ارائه مشاوره مالیاتی
- آشنایی عملی با مراجع حل اختلافاتی
جهت بررسی بیشتر دوره آموزشی پرورش وکیل مالیاتی اینجا کلیک کنید.
در قسمت بعدی مقاله به بررسی و برنامه ریزی در خصوص اصول و مبانی حسابداری میپردازیم که پیشتر مورد نیاز وکلای مالیاتی است که فارغ التحصیل رشته حسابداری نیستند و نیازمند آشنایی با اصول و مبانی آن هستند به همان شکل که حسابداران گرامی باید با اصول و مهارت های حقوقی آشنا شوند.
نگارنده مقاله نقشه راه تبدیل شدن به وکیل مالیاتی : خانم مریم آتشگاه ، مدرس ، مشاور و وکیل مالیاتی