مشمولان نصب پایانه های فروشگاهی
مشمولان نصب پایانههای فروشگاهی : در ابتدا اشاره مختصری داریم به پایانههای فروشگاهی تا مودیان محترم بیشتر با مفهوم آن آشنا شوند و سپس به موضوع مشمولان نصب پایانههای فروشگاهی خواهیم پرداخت. پایانه فروشگاهی در اصل به مجموعه ای از نرم افزارها و سخت افزارها گفته میشود از قبیل رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی (پوز)، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر دستگاه دیگری که امکان اتصال به شبکههای الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته و امکان صدور صورتحساب الکترونیکی را دارا باشد.
پس با توجه به شرح بالا این مجموعه زیر ساخت بر آن است تا فرایند صدور صورت حساب و ارسال گزارشات فصلی را به شکل دیگری برای مودیان تسهیل نماید و با نصب پایانههای فروشگاهی و راه اندازی سامانه مودیان این امر در حال تحقق است.
اولین و مهمترین سوال برای مودیان در حال حاضر این امر است که آیا من مشمول نصب پایانههای فروشگاهی هستم یا خیر؟
با توجه به ماده 2 قانون پایانههای فروشگاهی میتوان گفت که ترتیباتی مشابه فراخوانهای ارزش افزوده در این قانون برای مشمولان نصب پایانه های فروشگاهی پیش بینی شده است تا در مراحل و مواعد زمانی مختلف مشمولان نصب پایانه های فروشگاهی نصبت به نصب و راه اندازی فراخوانی گردند که البته طی توافقات انجام شده فی مابین سازمان امور مالیاتی و اتاق اصناف کشور آموزشهای لازم در این زمینه به مودیان مالیاتی ارائه میگردد تا بتوانند نحوه کار و انجام معاملات و تکالیف خود را بیاموزند.
در این میان خرده فروشان و واحدهای صنفی که ارتباط مستقیم با مصرف کنندگان نهایی دارند ملزم به ثبت نام در سامانه جامع مودیان نیز میباشند، که ابتدای امر به تعریف سامانه مودیان میپردازیم و در ادامه این موضوع را بررسی میکنیم که کسب و کارهای خرده فروش که ارتباط مستقیم با مصرف کنندگان نهایی دارند چه تکالیفی خواهند داشت، سامانه جامع مودیان در اصل یک بستر تحت نظارت و مدیریت سازمان میباشد که در آن به هر مودی، پروفایل مخصوصی اختصاص یافته و مبادله اطلاعات میان مودیان و سازمان امور مالیاتی صرفا از طریق آن پروفایل انجام میشود. مودیان مالیاتی میتوانند با استفاده از هر وسیله سخت افزار یا نرم افزار مانند رایانه شخصی، پایانه فروشگاهی، سامانههای ابری یا هر دستگاه دیگری که امکان اتصال حافظه مالیاتی به آن وجود داشته باشد، به سامانه مودیان متصل شوند. سامانه معتبر و نهائی ثبت، صدور و استعلام صورتحساب الکترونیکی، سامانه مودیان میباشد.
منظور از صورت حساب در اینجا صورت حسابهایی است که دارای شماره اختصاصی مالیاتی هستند که اطلاعات مندرج در آن صورت حساب، در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره میشود. اطلاعات و اقلام صورتحساب الکترونیکی، متناسب با نوع کسب و کارها توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اطلاعع رسانی میشود. مودیانی که از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی به عنوان پایانه فروشگاهی استفاده مینمایند، رسید یا قبض الکترونیکی پرداخت خرید صادره در حکم صورتحساب الکترونیکی است.
پس با توجه به متن فوق صاحبان کسب و کاری که ارتباط مستقیم با مصرف کننده نهایی ندارند ملزم به نصب پایانه های فروشگاهی نیستند و باید با تدبیر دیگری که سازمان مشخص خواهد نمود نسبت به صدور صورت حساب های خود اقدام نمایند.
شرکتهای معتمد ارائه خدمات مالی در خصوص این بخش از بخشنامه نقش بسیار تاثیرگذاری خواهند داشت چرا که طبیعتا امکان و مهارت استفاده از پایانه های فروشگاهی برای تمامی مشمولان نصب پایانههای فروشگاهی وجود ندارد و شرکتهای خدمات مالی معتمد موظف به راه انداری و آموزش این اشخاص هستند که این مسئولیت مهم همراه شده با جریمه عدم ایفای تکالیف مودیان مالیاتی که به آن ها خدمات ارائه مینمایند. شرکتهای معتمد موظف هستند که به مودیانی که امکان نصب و راه اندازی پایانههای فروشگاهی را ندارند در خصوص آموزش و نصب و راه اندازی مودیان فوق اقدام نمایند.
در نهایت با جمع بندی مطلب فوق به سه نکته مهم میرسیم:
1- مشمولان نصب پایانه های فروشگاهی فراخوان خواهند شد
2- صاحبان کسب و کارهایی که ارتباط مستقیم با مصرف کنندگان نهایی را ندارند ملزم به نصب پایانه های فروشگاهی نیستند
3- سازمان باید نسبت به نصب و راه اندازی آموزش های لازم را به مودیان مالیاتی ارائه نماید
4- شرکت های خدمات مالی معتمد موطف به آموزش، نصب و راه اندازی پایانه های فروشگاهی مودیانی هستند که مطابق مولفه های سازمان امکان و مهارت بهره برداری از پایانه های فروشگاهی را ندارند
5- جریمه عدم ایفای تکالیف مودیان طرف قرارداد شرکتهای خدمات مالی معتمد با شرکتها میباشد
6- جریمه مذکور موارد کتمان مودی را در بر نخواهد داشت.
چگونه با قوانین پایانههای فروشگاهی آشنا شویم؟
با اجرای قوانین پایانههای فروشگاهی، یکی از دغدغههای اصلی مودیان مالیاتی، موضوع مشمولیت یا عدم مشمولیت آنها در سامانه فروشگاهی است.
برای آشنایی با مباحث قوانین پایانههای فروشگاهی، دورههای آموزشی سبیاری وجود دارد که شما میتوانید از آنها بهره ببرید.
مرکز آموزشهای تخصصی مالی و مالیاتی دکتر مریم آتشگاه، دوره قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان را در 7 سرفصل بهصورت کامل آموزش میدهد. این دوره در کمتر از 3 ساعت بهصورت آفلاین در خدمت شما علاقهمندان قرار میگیرد.
قانونهای پایانههای فروشگاهی، سامانه مودیان یکی از قانونهای مهم جهت شفافیت فعالیتهای اقتصادی و جلوگیری از فرار مالیاتی میباشد. این قانون توسط دکتر مریم اتشگاه که یک مدرس بسیار حرفهای میباشد تدریس میشود. شما با خرید این دوره میتوانید مهارتهایی همچون موارد زیر را به دست آورید:
- تسلط کامل به قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان
- تکمیل اطلاعات قانونی مورد نیاز در ارزش افزوده
- آشنایی با سامانه my tax
- آشنایی با سامانه مودیان
- پیشدرآمد آشنایی با نرمافزار صدور صورت حساب الکترونیکی
شما با خرید این دوره بهراحتی با قوانین مالیاتی آشنایی پیدا میکنید. این دوره مناسب حسابداران، مدیران مالی، مودیان مالیاتی و مشوران و وکلای مالیاتی میباشد.
جهت خرید دوره قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان میتوانید اینجا کلیک نمایید.
نگارنده مقاله مشمولان نصب پایانه های فروشگاهی : خانم مریم آتشگاه ، مدرس ، مشاور و وکیل مالیاتی
2 دیدگاه دربارهٔ «مشمولان نصب پایانه های فروشگاهی»
درود بر شما .ممنون بابت مطالب خوبتون . این قانون پایانه های فروشگاهی برای شخص حقیقی که مستقیم با مصرف کننده نهایی در ارتباط هست و دستگاه کارتخوان دارد اما سیستم حسابداری ندارد به چه صورتی است و چه اقداماتی باید انجام بدیم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام باید هم از پایانه فروشگاهی استفاده کنید و هم اقدام به ایجاد کارپوشه در سامانه مودیان اقدام نمایید