||

لوگو موسسه آموزشی مریم آتشگاه

مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی

مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی

مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی : یکی دیگر از منابع مالیات‌های مستقیم در بخش مالیات بر درآمد، مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی می‌باشد که در این مقاله قصد داریم به بررسی این منبع مالیاتی بپردازیم، شایان ذکر است موضوع مالیات اشخاص حقوقی را در چند مقاله تقدیم شما خواهیم نمود تا به زبانی ساده و مختصر بتوان موضوع مالیات اشخاص حقوقی را منتقل نمود. در این قسمت به بررسی موضوعات ذیل خواهیم پرداخت:

  1. تعریف اشخاص حقوقی
  2. مفهوم مالیات بر در آمد
  3. مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی

تعریف اشخاص حقوقی 

از آن جایی که در کلیه مطالب منتشر شده در سایت تلاش دارم تا موضوعات به زبانی ساده و شیوا تقدیم شما گردد، لذا استفاده از واژگان پیچیده حقوقی را کنار گذاشته و تلاش دارم فارغ از ادبیات تمام سال هایی که در رشته حقوق تحصیل نموده‌ام با شما موضوعات را در میان بگذارم و امیدوارم این روش برای شما عزیزان مقبول باشد.

اشخاص حقوقی تاسیس‌هایی هستند که ماهیت حقیقی ندارند و توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی ایجاد می‌گردند درست مشابه نوزادی که متولد می‌شود اشخاص حقوقی نیز با انجام مراحل اداری و قانونی توسط موسسین آن ایجاد می‌گردند و شخصیت حقوقی متولد می‌گردد با حقوق و منافع مستقل از اعضا تشکیل دهنده آن، عموما شخصیت حقوقی از منظر مردم شرکت‌ها و موسساتی است که در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت و تاسیس می‌گردند اما این در حالی است که مراجع دیگر مانند وزارت کشور وجود دارند که برای فعالیت های خاص افراد نزد آن مراجع اقدام به تاسیس اشخاص حقوقی می‌نمایند. درنهایت اشخاص حقوقی تاسیس‌هایی هستند که توسط اشخاص ایجاد می‌گردد.

مفهوم مالیات بر در آمد

مالیات بر درآمد یکی از بخش‌های مالیات‌های مستقیم است که از محل درآمدهای اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی اما با تدابیر متفاوت اخذ می‌گردد.

مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی

اشخاص حقوقی از جمیع درآمدهای خود که ناشی از فعالیت‌های انتفاعی است پس از کسر هزینه، زیان و معافیت های قانونی مشمول پرداخت مالیات هستند که در ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم به آن پرداخته شده است.“ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم جمع درآمد شرکت‌ها و درآمد ناشی از فعالیت‌های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی که از منابع مختلف در ایران یا خارج ‌از ایران تحصیل می‌شود، پس از وضع زیان‌های حاصل از منابع ‌غیرمعاف و کسر معافیت‌های مقرر به استثنای مواردی که طبق ‌مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه‌ای می‌باشد، مشمول مالیات ‌به نرخ بیست و پنج درصد (25%) خواهند بود.”

یکی از موارد مهمی که در مالیات اشخاص حقوقی وجود دارد موضوع تبصره ماده 110 قانون مالیات‌های مستقیم می‌باشد که اشاره به منابع مختلف درآمدی اشخاص حقوقی دارد که وفق قانون اشخاص حقوقی نسبت به کلیه منابع درآمدی خود مکلف به ارسال اظهارنامه جداگانه‌ای نیستند، این در حالیست که اشخاص حقیقی نسبت به تمام منابع درآمدی خود موظف به ارسال اظهارنامه مجزا می باشند اما اشخاص حقوقی خیر.

حتی با وجود اینکه قانون مالیات‌های مستقیم برای مالیات بر درآمد اتفاقی اشخاص حقوقی موضوع ماده 119 قانون مالیات‌های مستقیم نرخ موضوع ماده 131 قانون مالیات‌های مستقیم را که نرخ اشخاص حقیقی است در نظر گرفته است اما اشخاص حقوقی مکلف به ارسال اظهارنامه مجزا در این خصوص نمی‌باشند.

مواردی وجود دارد که اشخاص حقوقی به منظور تقسیم سود ایجاد نمی گردند مانند موسسات خیریه و نیکوکاری که در این موارد معاف از پرداخت مالیات هستند اما اگر چنانچه اقدام به فعالیت های انتفاعی نمایند نسبت درآمد انتفاعی خود مشمول پرداخت مالیات به نرخ مندرج در ماده 105 قانون مالیات های مستقیم می‌باشند.

معرفی دوره جامع مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی

این دوره در مرکز آموزش‌های تخصصی مالی و مالیاتی توسط دکتر مریم آتشگاه در 3 سر فصل قانون مالیات‌های مستقیم، قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون پایانه‌های فروشگاهی ارائه می‌شود که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

دوره آموزشی جامع مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی به‌صورت آفلاین در ویدیوهای ضبط شده ارائه می‌شود که جهت شرکت در آن هیچگونه پیش‌نیازی لازم نیست.

استفاده از این دوره مقدمه‌ای برای دوره وکیل و مشاور مالیاتی می‌باشد و تدریس آن طوری می‌باشد که حتی افراد غیر مالی و حقوقی هم می‌توانند از آن استفاده نمایند.

دکتر مریم آتشگاه که مدرسی کاربلد و بسیار حرفه‌ای است این دوره را با تکیه بر تجربه‌های اجرایی خود طراحی نموده است. دوره جامع قوانین  و مقررات مالی که بسیاری از مباحث را در برمی‌گیرد، به‌صورت تئوری و عملی ارائه می‌شود که پروسه یادگیری را بسیار آسان نموده است.

شما با شرکت در این دوره مهارت‌هایی بسیاری را به دست می‌آورید. برخی از این مهارت‌ها عبارت‌اند از:

  • آشنایی با مباحث مالیاتی مودیان به صورت تئوری و عملی
  • یادگیری مباحث مالیات‌های مستقیم و ارزش افزوده
  • طراحی اهداف و استراتژی‌های مالیاتی شرکت و مودیان حقیقی
  • آشنایی با تکالیف مالیاتی مودیان
  • توانایی دادرسی مالیاتی در هیات‌های حل اختلاف
  • ورود به عرصه مالیاتی به عنوان وکیل و مشاور مالیاتی

همچنین شما با شرکت در  این دوره می‌توانید در کاهش مالیات‌های مودیان و جلوگیری جرائم مالیاتی نقش به‌سزایی داشته باشید.

جهت خرید دوره آموزشی جامع مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی اینجا کلیک نمایید.

در مقالات آتی قصد داریم که به بررسی و تحریر مقالات ذیل بپردازیم چنانچه تمایل به همکاری با ما در راستای تحریر مقالات تخصصی در حوزه حسابداری و مالیات دارید می‌توانید از طریق واتس اپ به شماره 09129480655 با ما در تماس باشید.

مقالاتی که در حوزه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی به زودی از مجموعه ما منتشر می گردد:

  1. تحلیل و بررسی ماده 105 قانون مالیات های مستقیم
  2. مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی خارجی در ایران
  3. درآمد مشمول مالیات موسسات بیمه ایرانی
  4. اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
  5. مسئولیت مالیاتی مدیران اشخاص حقوقی
  6. انحلال اشخاص حقوقی و تکالیف مالیاتی
  7. تکالیف مالیاتی اشخاص حقوقی در طول سال مالی
  8. عدم فعالیت اشخاص حقوقی
  9. ممنوعیت های اشخاص حقوقی بدهکار مالیاتی
  10. تحلیل و بررسی مقررات و بخشنامه های مالیاتی مرتبط با اشخاص حقوقی

اگر عناوینی وجود دارد که در مبحث مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی می توان درج نمود لطفا آن را از طریق بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

نگارنده مقاله مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی : خانم مریم آتشگاه ،‌ مدرس ، مشاور و وکیل مالیاتی

فهرست مطالب

سوالات خود در مورد این مقاله، با ما به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *