۵ جلسه آموزشی رایگان

||

لوگو موسسه آموزشی مریم آتشگاه
تکالیف مالیاتی اشخاص حقوقی

تکالیف مالیاتی اشخاص حقوقی

تکالیف مالیاتی اشخاص حقوقی

  تکالیف مالیاتی اشخاص حقوقی : شروع فعالیت به صورت شخص حقیقی یا حقوقی کدام بهتر است؟ پاسخ این سوال به نوع، حجم و مشتریان هر فعالیت بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر مودی شخصی است که در مزایده، مناقصه، یا تعامل با شرکت‌های دولتی می‌باشد، شخصیت حقوقی برای وی یک لازمه است، اما برای صاحبان مشاغل و کسب و کارهای کوچک که نیازی به بزرگ شدن کسب و کار نیست، و یا ضرورتی برای این که یک شخصیت حقوقی پیدا کند ندارد، بهتر است، مودی شخصیت حقیقی خود را حفظ کند. شخصیت حقوقی شدن امتیازاتی دارد، مانند معامله با افراد مهم، تجارت‌های کلان، داشتن ویژگی‌های خاص تجاری و مذاکره با شرکت‌های بزرگ و تکالیفی را هم تحمیل می‌کند. مودیان مالیاتی گاهی شرکتی را ثبت می‌کنند، سپس، آن را رها کرده و سال‌ها فعالیت نمی‌کنند، پس از مدتی برگ تشخیص برایشان صادر می‌شود، شخصیت حقوقی دردسرهایی دارد که مودیان نسبت به آن بی اطلاع‌اند. مودی با توجه به 3 عامل نام برده، باید تصمیم بگیرد که حقیقی باشد به لحاظ تجاری برای وی بهتر است یا حقوقی؟ زیرا به لحاظ انجام تکالیف مالیاتی شخصیت حقیقی وحقوقی تفاوت چندانی ندارند یعنی اظهارنامه عملکرد، اظهارنامه ارزش افزوده، گزارش فصلی، لیست مالیات حقوق و .. رویه مشترکی دارد. مودی باید فعالیت خود را درنظر بگیرد، و بررسی کند در چه حالتی رشد و پیشرفت خواهد کرد و  در تجارت موفق تر خواهد بود؟ زمانی که مودی تصمیم گرفت، تبدیل شود به یک شخصیت حقوقی این موضوع چه تبعاتی دارد؟ و چه اتفاقاتی برای وی می افتد؟ زمانی که فرد شخصیت حقوقی ایجاد می‌کند، طبیعتا فقط یک شخص مسئول نیست، و اشخاص دیگری هم دخیل هستند، و آن اشخاص باید نسبت به تکالیف، دیون و تعهدات مالیاتیشان در جریان باشند. در زمان تصمیم‌گیری در مورد تاسیس شخصیت حقوقی باید به این موضوع توجه داشت، که این تصمیم در آینده چه تبعات مالیاتی برای مدیر مالی، اعضای هیئت مدیره و رئیس هیئت مدیره خواهد داشت؟ بعدها چه اتفاقاتی برای آن‌ها خواهد افتاد؟ همه این موارد باید بررسی شود و بعد از تصمیم‌گیری در مورد تبدیل شدن به شخصیت حقوقی، باید موضوع ماده 247 و تکالیف و جرایم را بررسی کرده، و بداند چه تکالیفی دارد.
تکالیف مالیاتی اشخاص حقوقی
تکالیف مالیاتی اشخاص حقوقی
یک شخصیت حقوقی در بدو تاسیس خود باید ابطال تمبر سرمایه انجام دهد. ابطال تمبر سرمایه موضوع ماده 48 قانون مالیات های مستقیم می‌باشد، در قانون قبل از سال 95 دو در هزار بود و در قانون اجرایی 95/01/01 نیم در هزار شده و باید نیم در هزار سرمایه را به عنوان تمبر سرمایه ابطال کند، و این بازه هم دو ماه بیشتر فرصت ندارد، اگر در این دو ماه این ابطال تمبر اتفاق نیافتد، 2 برابر نیم در هزار و خود نیم در هزار را باید به عنوان جریمه حق تمبر پرداخت کند. این اولین تکلیف مالیاتی برای یک شخصیت حقوقی است. موضوع مهم دیگری که به محض تاسیس برای شخصیت حقوقی وجود دارد، این است که دفاتر خود را پلمپ کند. یعنی از طریق سایت سازمان ثبت شرکت‌ها  www.irsherkat.ssaa.ir  اقدام به پلمپ دفاتر تجاری دفاتر روزنامه و دفاتر کل خود نماید. قاعدتا، چون تمبر سرمایه باطل می کند، مستلزم این است که تشکیل پرونده دهد و بعد از آن وارد روند تجارت و تکالیف مالیاتی می شود، این تکالیف اظهارنامه عملکرد، موضوع ماده 169، لیست حقوق، تبصره 9 ماده 53 و موارد دیگر می‌باشد.
طبق ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم، اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون که حسب اعلام سازمان امور مالیاتی کشور موظف به ثبت‌نام در نظام مالیاتی می‌شوند، مکلفند برای انجام معاملات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در صورتحساب‌ها، قراردادها و سایر اسناد مشابه درج و فهرست معاملات خود را به سازمان مذکور ارائه کنند. عدم ارائه فهرست معاملات انجام شده به سازمان امور مالیاتی کشور از طریق روش‌هایی که تعیین می­‌‎شود، مشمول جریمه‌ای معادل یک‌درصد ( 1%) معاملاتی که فهرست آنها ارائه نشده است، می‌باشد.
جرایم ماده 169 
1- عدم صدور صورتحساب فروش کالا و ارائه خدمات 2 درصد مبلغ مورد معامله جریمه دارد.2- عدم درج شماره اقتصادی خود 2 درصد مبلغ مورد معامله جریمه دارد.3- عدم درج شماره اقتصادی طرف مقابل 2 درصد مبلغ مورد معامله جریمه دارد.4- استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود 2 درصد مبلغ مورد جریمه دارد.5- استفاده از شماره اقتصادی خود برای معاملات دیگران 2 درصد مبلغ مورد معامله جریمه دارد.6- عدم ارائه فهرست معاملات انجام شده به سازمان طبق روش های تعیین شده 1 درصد مبلغ معاملاتی که فهرست آنها ارائه نشده است.نکته: بر اساس تبصره 19 این ماده، اگر تخلفات ردیف ۱ تا ۳ انجام شود حداکثر ۲ درصد مبلغ همان معامله جریمه خواهد شد.
نگارنده مقاله مغز اقتصادی تنخواه گردان : خانم مریم آتشگاه ،‌ مدرس ، مشاور و وکیل مالیاتی
تکالیف مالیاتی اشخاص حقوقی
فهرست مطالب

2 دیدگاه دربارهٔ «تکالیف مالیاتی اشخاص حقوقی»

  1. خانم آتشگاه ممنون از شما
    واقعا مطالبی که میزارید خیلی خوبه و خیلی کمک میکنه

سوالات خود در مورد این مقاله، با ما به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به موسسه آموزشی مریم آتشگاه خوش آمدید :)

جهت استفاده از امکانات ، خدمات و آموزش‌های موسسه تخصصی مریم آتشگاه ، شما نیاز به حضور در جمع دانش‌پذیران ما دارید ، اگر حساب کاربری ندارید میتوانید براحتی از طریق لینک زیر ثبت نام کنید.