||

لوگو موسسه آموزشی مریم آتشگاه
اظهارنامه شرکت های فاقد فعالیت

اظهارنامه شرکت های فاقد فعالیت

اظهارنامه شرکت های فاقد فعالیت

در صورتی که عدم فعالیت دارید، در قالب یک شخص حقوقی تاسیس و ایجاد شده اید اما فعالیت ندارید.

یکی از مهم ترین و حساس ترین مساله ای که باید به آن توجه کنید ارسال اظهارنامه عملکرد و پلمپ دفاتر است.

در هر 2 صورتی که شرکت شما فعالیت داشته و یا نداشته باشد ارسال اظهارنامه و پلمپ دفاتر را در دستور کار خود قرار دهید.

انجام این تکالیف میتواند مانع از تبعات مالیاتی شود.بنابراین بهتر است اظهارنامه را ارسال و دفاتر را پلمپ نمائید.البته که باید نسبت به سال گذشته که فعالیتی نداشتید نامه عدم فعالیت را به حوزه مالیاتی تسلیم کنید.

نکاتی در مورد اظهارنامه عدم فعالیت شرکت به اداره دارایی :

اولین و مهمترین نکته‌ای که باید در این مورد نظر داشته باشید به ماده ۱۴۸ قانون مالیات‌های مستقیم به اداره ثبت بر می‌گردد که بر اساس آن ادارات ثبت مکلف هستند هر ماه فرصت کامل شرکت‌ها و موسساتی که در طول ماه به ثبت می‌رسد و تغییراتی که برای شرکت‌ها و موسسات موجود که قبلا به ثبت رسیده به وجود می‌آیند را به همراه مشخصات کامل ثبت شونده با ذکر تعداد دفاتر ثبت شده و همچنین شماره آنها به اداره امور مالیاتی محل اقامت موسسه ارسال نمایید.

در صورتی که شرکت پس از ثبت شدن هیچ گونه فعالیت خاصی نداشته باشد باید از طریق ارائه اظهارنامه، عدم فعالیت خود را به اداره امور مالیاتی ارسال نمایند تا شماره واحد مالیاتی نشود.

البته عدم فعالیت شرایط و قوانین مختلفی را دارد که یکی از مهمترین آنها شاید این باشد که حساب بانکی شرکت هیچگونه تراکنشی نداشته باشد.

در واقع زمانی که حساب بانکی مربوط به شرکت فعالیت مختلفی داشته باشد این موضوع حتی اگر در قالب کسب و کار مربوط به شرکت نباشد می تواند باعث فعالیت برای شرکت شود و به همین دلیل عدم ارائه اظهارنامه عدم فعالیت شرکت به اداره امور مالیاتی می تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد.

یعنی در شرایطی که فعالیت شرکت شما صفر است باید حتما مراقب به حساب بانکی شرکت  نیز باشید که البته کارمزدهای اندکی که معمولاً بانک ها به صورت اتوماتیک و بدون اعلام به مشتری در حساب‌های مختلف لحاظ می‌کنند مشمول این موضوع نمی شود.

این را نیز نظر داشته باشید که عدم فعالیت شرکت و اظهار نامه عدم فعالیت شرکت به صورت کلی برای گذشته قابل قبول می‌باشد و شما به هیچ عنوان نمی‌توانید این موضوع برای آینده برای اداره امور مالیاتی ارسال کنید.

چگونه نامه عدم فعالیت شرکت را رد کنیم؟

اگر شرکتی در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت برسد اما در هر مرحله‌ای به هر دلیلی دیگر به فعالیت خود ادامه ندهد، باید اقدامات قانونی لازم برای اعلام عدم فعالیت خود را فوراً تکمیل کند. در حقیقت، شرکت‌های بدون فعالیت نیز باید اقداماتی انجام دهند. اقداماتی که برای تسلیم اظهارنامه عدم فعالیت شرکت باید انجام دهید عبارت‌اند از:

*شرکت‌های بدون فعالیت ملزم به تهیه دفاتر قانونی و اظهارنامه مالیاتی هستند.

*نامه عدم فعالیت شرکت‌های بدون فعالیت (در سربرگ رسمی شرکت و با مهر و امضا) باید در ابتدای چهار ماه سال مالی اعطا شود. در صورت عدم تحویل در موعد مقرر، جریمه مالیاتی به شرکت تعلق می‌گیرد.

*اظهارنامه‌های ارزش‌افزوده به‌صورت صفر نیز باید در مهلت مقرر تحویل داده شوند.

*عدم فعالیت شرکت مربوط به سال مالی قبل است؛ بنابراین نمی‌توان برای سال مالی بعد اعلام عدم فعالیت کرد.

*در صورت عدم فعالیت شرکت، هرگونه خریدوفروش توسط اعضا ممنوع است. توجه به این نکته ضروری است که حتی خریدهای شخصی در این زمینه نیز به‌عنوان فعالیت شرکت محاسبه می‌شود.

*برای اعلام عدم فعالیت شرکت هر بار در هرسال مالی باید اقدام کرد. به‌عبارت‌دیگر، یک‌بار اعلام عدم فعالیت شرکت برای کل حیات شرکت کفایت نمی‌کند.

*اگر زمان زیادی از عدم فعالیت شرکت بگذرد، شرکت منحل خواهد شد.

*بدون تشکیل پرونده مالیاتی یا دارایی نمی‌توانید نامه عدم فعالیت تنظیم کنید.

*اگر فاکتور خرید و فروشی در تضاد با مدارک ارائه‌شده توسط شرکت‌های بدون فعالیت به اداره مالیاتی ارائه شود، این شرکت‌ها مشمول جریمه‌های سنگین مالیاتی می‌شوند.

*اگر شرکتی در اساسنامه خود آورده نقدی دارد، حتماً باید در حساب بانکی و در اظهارنامه عملکرد نشان داده شود.

جریمه عدم اعلام عدم فعالیت چقدر است؟

آیا عدم اعلام شروع فعالیت به اداره امور مالیاتی مشمول جریمه است؟

اگرشرکت ثبت‌شدۀ شما به هر دلیلی(ورشکستگی، عدم فعالیت طولانی‌مدت، عدم دریافت مجوزهای لازم، راکد بودن بازار و غیره) هیچ‌گونه گردش مالی نداشته باشد(حتی برای مصارف شخصی) شرکت غیرفعال محسوب می‌شود. و باید انحلال آن را ثبت کرد. توجه داشته باشید که شرکت غیرفعال را نمی‌توان به حال خود رها کرد. برای در امان ماندن از جرائم مالیاتی باید اقداماتی قانونی برای آن انجام داد. تسلیم اظهارنامه عدم فعالیت شرکت به همین منظور صورت می‌گیرد. در پایان،اگر تمام نکات را رعایت کنید و طبق قانون پیش بروید، هیچ مشکل و دردسری برای شما پیش نخواهد آمد. انحلال شرکت یا غیرفعال بودن شرکت را حتماً در اسرع وقت اعلام کنید تا از عواقب پرداخت مالیاتی آن در امان بمانید.

در مورد میزان جریمه عدم فعالیت هم لازم به توضیح است، که مالیات بر درآمد مشاغل وضع می‌شود و نه بر عدم فعالیت. بنابراین شرکت‌ها باید در زمان مناسب، نامه عدم فعالیت خود را ارسال کنند. در غیر این صورت احتمالاً شناسه ملی آن‌ها مسدود می‌شود و باید از سایت https://ilenc.ssaa.ir/ استعلام انجام شود که  شناسه ملی فعال هست یا غیرفعال. اگر غیرفعال شده باشد، افراد باید به دارائی مراجعه و آن را فعال نمایند. در این زمینه گفته می‌شود که مالیات و جرایمی شامل حال آنها نخواهد شد. مگر اینکه مستنداتی باشد که آن‌ها درآمد یا فعالیت در طول این مدت داشته‌اند.

نگارنده مقاله مرور زمان در مالیات : خانم مریم آتشگاه ،‌ مدرس ، مشاور و وکیل مالیاتی

 

اظهارنامه شرکت های فاقد فعالیت
فهرست مطالب

سوالات خود در مورد این مقاله، با ما به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *